Vigyél stílust a marketingedbe! – tippek a szépségiparban dolgozók számára

Műkörömépítés? Fodrászat? Kozmetika? Masszázs? Sminktetoválás?

Próbálj ki az alábbi marketingtippek közül néhányat, hogy sikerre vidd a vállalkozásodat!

A szépségiparban gombamód szaporodnak a vállalkozások, és ha te is ezen a területen dolgozol, fontos kitűnnöd a tömegből, hogy kellő nagyságú vendégkört tudj kialakítani. Ahogy mondják, egy jó szakember hírét messze földre elviszik az ügyfelei, de néhány marketingtrükkel megtámogathatod, hogy minél többen megismerjenek. Az alábbiakban ehhez találsz néhány tippet.

Tervezz sokatmondó névjegykártyát!

Egyetlen vállalkozás – üzlet, szalon, szolgáltató stb. – sem lehet meg névjegykártya nélkül. A névjegy több, mint személyes adatok közlése. Új trend, hogy egyre többen használják a névjegykártya mindkét oldalát – te is bátran megmutathatod, hogy a kisujjadban van a szakmád minden csínja-bínja, például a névjegyed hátoldalán feltüntethetsz fotót egy általad készített körömről vagy frizuráról. Ha igazán vagány vagy, a névjegykártya tervezés során egyedi formát is bevethetsz (egy női fej vagy egy körömlakküveg sziluettje igen hatásos lehet). Egy korábbi cikkünkben írtunk már néhány fontos alaptippet a hatásos névjegykártyákról, illetve az egyedi névjegykártya trendekről.

Az ajándékozás erősíti a kötődést

Az ajándék olyan pozitív gesztus, amely talán nem két héten belül térül meg, de valamikor a jövőben egészen biztosan – vendégeid emlékezni fognak a kedvességedre, és nő az elköteleződésük is irántad. Ajándékozz kártyanaptárt, amelyben vendégeiddel jelölni tudjátok a soron következő kezelések időpontját.

Az ajándékkártya szintén elmaradhatatlan kelléke lehet szalonodnak, akár új, akár meglévő vendégeket szeretnél becsalogatni. Lehet értékre vagy konkrét kezelésre szóló; adhatod te magad egy különleges alkalomra – például így díjazva azt, ha valaki már hosszú évek óta hűségesen jár hozzád –, vagy felajánlhatod vendégeidnek, hogy ajándékozzák meg szeretteiket egy nálad beváltható kártyával.

Így csábítsd magadhoz a vevőket

Rendezz évente 1 vagy 2 alkalommal „30%-os napot”, és ehhez készíts olyan kupont, amin ötletes szöveggel reklámozod az eseményt. Egy további frappáns megoldással olyan kupont is tervezhetsz, amire név is ráírható. Ezekre a kuponokra vendégeid ráírhatják a nevüket, majd továbbadhatják azokat ismerőseiknek. Ha az ismerőseik közül valaki igénybe vesz nálad egy szolgáltatást, és átadja a kupont az eredeti vendég nevével, egy kis ajándékkal kedveskedhetsz annak a vendégnek, akitől az ajánlás származott.

Visszatérő vendégeidnek adhatsz törzsvásárlói kártyát, amelyen extra kedvezményt kínálhatsz fel a részükre (például minden 6. alkalomnál ajándék lakkozás vagy arcmasszázs jár). Mind a kupon, mind a törzsvásárlói kártya méreténél fogva a névjegykártya kategóriából rendelhető.

A bérlet szintén kiváló eszköz arra, hogy vendégeid további kezeléseken vegyenek részt nálad. Nemcsak arra használhatod, hogy nyilvántartsd, hány alkalommal vette már igénybe a szolgáltatásodat a vendéged, de akár szolgáltatáscsoportokat is értékesíthetsz egyben, és az egyes elemeket külön-külön kaphatja meg a vevő (például kozmetikusként értékesíthetsz éjszakai és nappali sminkelést, amit a vevő igénybe vehet egy általa választott időpontokban, amikor elérkezik egy számára fontos alkalom). A bérlet szólhat egy bizonyos számú alkalomra vagy egy bizonyos időre, a lejártakor pedig a vendég akár extra kedvezményeket kaphat (pl. újabb bérlet vásárlásakor az első alkalom lehet ingyenes).

Fordíts kellő figyelmet a marketingeszközökre, élj a lehetőségekkel!

Hadd terjedjen a híred!

A várakozó vendégek szívesen vesznek kezükbe nyomtatott anyagot. Szalonodban ne csak színes magazinokat tarts ilyen esetekre, hanem egy elegáns asztalkán helyezz el jól látható módon néhány saját tervezésű szórólapot és/vagy prospektust is a szolgáltatásaid felsorolásával. Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, mitől lesz jó egy szórólap, javasoljuk, hogy szórólap tervezés előtt innen is meríts ötleteket. Készíthetsz nagyobb terjedelmű prospektust is, amelyben fotókon bemutathatod saját munkáidat, néhány ismertető mondattal megtűzdelve az általad kínált technikákról, kezelésekről. Így vendégeid kedvet kaphatnak ahhoz, hogy kipróbáljanak nálad további szolgáltatásokat is!

Szépítsd a szalonodat!

Fontos, hogy üzlethelyiséged, szalonod egésze figyelemfelkeltő legyen. Az ember már csak úgy van összerakva, hogy szeret esztétikus környezetben lenni, illetve visszatérni a kellemes, igényes helyszínekre. A szalonod is ilyen kellemes közeggé válhat vendégeid számára, ahol nemcsak törődést és figyelmet kapnak, és megélhetik, hogy most velük foglalkoznak és ők vannak a középpontban, hanem mindezt harmonikus környezetben élhetik át. Ennek érdekében készíttess látványos üvegmatricákat, plakátokat, amelyeken bemutathatod legszebb, legemlékezetesebb munkáidat – ezzel nemcsak esztétikus dekorációkat hozol létre, hanem ötleteket, inspirációkat adhatsz vendégeid számára, hogy mi mindent rendelhetnek még tőled.

Minden, marketingcélból használt nyomdai termékre – így a névjegykártyára, bérletre, szórólapra, ajándékkártyára, kártyanaptárra stb. – igaz, hogy tervezésük során érdemes feltüntetni rajtuk vállalkozásod arculati elemeit, hiszen ezekről rád asszociálnak majd. Egy korábbi cikkünkben írtunk arról, miért fontos és milyen elemekből áll össze a markáns arculat.

A fent felsorolt termékek készítéséhez használd online tervezőnket, hogy olyan marketingtermékeid legyenek, amilyeneket megálmodtál magadnak. Ha elakadnál, bármikor szívesen segítünk, az online tervező használatáról pedig egy külön cikkben olvashatsz.

Mi, a Printeraktiv Nyomda Webshop kifejezetten kisvállalkozók igényeire szabva végzünk nyomdai kivitelezést. A kiválasztott termékekhez azonnal megtalálsz minden szükséges információt és paramétert, és néhány egyszerű lépésben, nyomdai szakszavaktól mentesen rendelhetsz. Nettó 10.000 Ft értékű rendelés felett a Printeraktiv Webshop ingyenes kiszállítást vállal az ország egész területére, 1-2 nap gyártási határidővel.

Szeretnél kitűnni a tömegből? Keress minket bizalommal és kérd a segítségünket!

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close