Online chat

0-24 ügyfélszolgálat

+36 70 418 4788

8-16 óráig hívható

Matrica kisokos

minden, amit a matricákról tudni kell

Papír vagy műanyag alapú öntapadót válassz, esetleg kreatívot? Melyik anyagra lesz szebb a nyomtatás? Feltapad majd a felületre, ahová szánod? Nem fog lekopni a grafika a matricáról?

Számtalan kérdést kapunk az egyik legnépszerűbb termékünkről. Nos, íme a válaszok:

alapanyagok

Papír öntapadó: papír alapú öntapadós anyag, matt felületkezeléssel, fehér alapszínű.
Előnye, hogy olcsóbb, fotóminőségben nyomtatható.
Hátránya, hogy mivel papír, elszakadhat és nem vízálló, felülete könnyebben kopik.

Kreatív öntapadó: papír alapú öntapadós anyag, enyhén bordázott felülettel és törtfehér alapszínnel.
Előnye, hogy olcsóbb, fotóminőségben nyomtatható.
Hátránya, hogy mivel papír, elszakadhat és nem vízálló. Ettől függetlenül bátran válaszd boroscímkének, alkalmas lesz rá!

Beltéri műanyag öntapadó: műanyag alapú, íves öntapadó, kis matricák készítéséhez kiváló, matt felületű, fehér alapszínű.
Előnye, hogy az alapanyag vízálló, a matricát nem lehet eltépni, mint a papír esetében. További előnye, hogy fotóminőségben nyomtatható.
Hátránya, hogy a nyomat csak korlátozottan kopásálló, így olyan beltéri felhasználásra ajánlott, ahol erős fizikai hatások nem érik.

Kültéri műanyag öntapadó: műanyag alapú, kültéri öntapadós anyag, akár időjárási hatásoknak is kitehető, UV álló festékkel nyomtatva, fehér alapszínű
Előnye, hogy ellenálló, erős tapadási felülettel bír, időjárási körülményeknek és enyhe fizikai hatásoknak is ellenáll
Hátránya, hogy a technológiából eredően nem nyomtatható fotóminőségben, kisebb feliratok, ábrák esetében közelről nézve a festékpontok láthatóak (8pt betűméret alatti szöveget tartalmazó matricákhoz nem ajánlott)

Kültéri átlátszó műanyag öntapadó: műanyag alapú, kültéri öntapadós anyag. A matrica alapanyaga átlátszó. Figyelem! Csak fehér alapra ragasztva lesz színhelyesen látható a grafika, mivel a festék önmagában is jórészt átlátszó, így minél sötétebb alapra ragasztod a matricádat, annál kevésbé fog élénken, színhelyesen látszódni a matricára nyomtatott grafika. Nyomtatási minősége megegyezik a kültéri műanyag öntapadóéval (nem fotóminőség, apró festékcseppek látszódhatnak).

mire tapad?

Matrica alapanyagaink mindegyike egészben visszaszedhető.  Úgynevezett biztonsági matrica anyagot (mely lehúzáskor apró darabokan távolítható csak el ) nem forgalmazunk.
A legolcsóbb alapanyagunk, a papír öntapadó tökélesen alkalmas például csomagolási célokra:

 • papírdobozra ragasztva
 • üvegekre címkének (áztatást nem bírja!)
 • borítékra feladóhoz ragaszva
 • zacskók lezárására
 • bármilyen alapanyagú, sima felületű termékre ragasztva
Műanyag öntapadót válassz például, ha
 • terméked ki van téve időjárási viszonyoknak
 • bármilyen kültéri felületre ragasztanád
 • a felület, amire ragasztod vízzel vagy vegyszerekkel találkozik
 • a felület hővel találkozik
 • nagyobb ellenállást szeretnél például párával, hőmérséklettel szemben
A matricák felhasználási célja annyira sokféle lehet, hogy nem tudunk minden körülményt, felületet házon belül tesztelni. Ezért javasoljuk, hogy ha nem vagy biztos abban, hogy melyik alapanyagot válaszd, rendelj kisebb mennyiséget akár több féléből is és teszteld abban a környezetben, ahogy használni fogod.
 

mit bír ki a nyomdafesték?

A papír, kreatív és beltéri műanyag öntapadókra Simitri HDE lézer tonerrel nyomtatunk. A festék maga vízálló, tehát nedvesség hatására nem kopik, nem fakul, de dörzsöléssel, kaparással eltávolítható.

A kültéri műanyag öntapadóra EcoSolvent MAX-3 festékkel nyomtatunk, mely egy öko-oldószeres testék, nagy tartóssággal és gyors száradási idővel. Jól ellenáll a hőmérsékletnek, napsugárzásnak, víznek és általános tisztítószereknek.

Ennél még többre van szükséged?

Lehetőség van laminálással egy plusz védőréteggel ellátni a matricákat, ezzel tovább fokozni a felhasználhatóságot. Akár erős vegyszereknek, bármilyen mechanikus hatásnak ellenállnak az így készült matricák.
Egyedi ajánlatkérésért írj nekünk e-mailt!

matrica
Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

 • - Nyomdakész file feltöltés
 • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

 • - Szerkeszd meg egyszerűen
 • - Válassz sablonokból

SIKER! Oops!

close

Select options

close