Web-to-print – pörgesd fel a webáruházad forgalmát!

A legsikeresebb webáruházakat az teszi naggyá, hogy erős online jelenlétüket más eszközökkel is kiegészítik. Habár napjainkban olyan érzése lehet az embernek, hogy az online megoldások mindent visznek, a versenytársak előtti lépéselőnyt valójában gyakran az jelenti, ha az online stratégiát kiegészítjük egy-két trükkel. Nézzük, hogyan!

Mi is az a web-to-print?

A web-to-print roppant egyszerű dolog: ahogy az elnevezés is utal rá, a webáruházadba feltöltött termékekből – akár a legkelendőbbekből, akár az összesből – létrehozol egy tetszetős, kézzelfogható, lapozható, színes prospektust, amivel – az online eladást megerősítve – a virtuális világon kívül is reklámozhatod termékeidet.

Néhány nagy kozmetikai márka sikerének éppen ez a titka: a vevők nemcsak a webshopban böngészhetnek a termékek közül, hanem a márka tanácsadóival konzultálva, a minőségi papírra nyomott, esztétikus képeket tartalmazó katalógust lapozgatva választhatják ki kedvenc készítményeiket.

Amit a nyomtatott prospektus hozzáad egy webshophoz

  1. Képernyőmentesség. Az ember nem is gondol rá, hogy a webáruházak hátránya éppen az lehet, ami az előnyük. Habár az interneten minden elérhető, ám ez egyrészt sokszor ingerözönt jelent, másrészt maga az internet csak digitális eszközökön érhető el. Az eszközhasználat pedig mentális fáradtságot, fejfájást, szemszárazságot válthat ki – sokan egyszerűen túl fáradtak ahhoz, hogy a munkanapjuk végén még termékeket válogassanak a kék fényben fürdő képernyőn. Ám egy nyomtatott katalógus egyszerűen megoldja ezt a problémát!
  2. Kikapcsolódás. Egy esztétikus katalógust lapozgatni, szép termékeket válogatni pihentető élmény. Olyasmi, mint amikor divatmagazint vagy autósújságot nézeget az ember. Egy finom tea, nassolnivaló, kényelmes kanapé – és mindehhez talán a te prospektusod szolgál kísérőül.
  3. Nosztalgia. Sokan emlékszünk még arra, milyen jópofa dolog volt a kilencvenes években, amikor megérkeztek postán a színes katalógusok tele izgalmasabbnál izgalmasabb termékekkel. Jó néhányszor átlapoztuk őket, mire sikerült kiválasztani a kínálatból „az igazit”… Egy nyomtatott prospektus ezeket a kellemes élményeket eleveníti fel, a várakozás és a kíváncsiság izgalmával együtt.
  4. Közvetlen kapcsolat. Attól kezdve, hogy az érdeklődők a kezükbe veszik a prospektust, közvetlenebb kapcsolatba lépnek a cégeddel, mint ha csak a webáruházadban kattintgatnának. Nemcsak a képek és a látvány, hanem a papír tapintása is hozzájárul az élmény teljességéhez és annak a benyomásnak a kialakításához, hogy minőséget képvisel a céged. A vevők a prospektust megőrizhetik, például az íróasztalukon vagy az újságtartóban a magazinok között. Bármikor újra elővehetik, és talán a második átlapozás nyomán jutnak el ahhoz a döntéshez, hogy ideje vásárolni.

Nyomda webshopként fontosnak tartjuk, hogy a modern megoldásokat ötvözzük a nyomtatás tradíciójával.

Éppen ezért egy korábbi cikkünkben hasznos tippeket találsz ahhoz, hogyan használd együtt a közösségi médiát és a nyomtatást a hatékony marketinghez.

Tiéd a pálya!

A prospektus tervezés igazi kreatív feladat, amiben megvalósíthatod az elképzeléseidet. Mivel jó néhány döntést kell meghoznod közben a színek összeállításától kezdve a papírválasztásig, szeretnénk megkönnyíteni számodra ezt a feladatot.

A webshopunkban elérhető papírminta könyvben az összes, általunk használt alapanyagot megtalálod. A papírfajtákról és a színek pszichológiájáról pedig egy korábbi cikkünkben találsz hasznos támpontokat.


Mi, a Printeraktiv Nyomda Webshop kisvállalkozások számára végzünk teljes körű nyomdai kivitelezést. Olyan webáruházat működtetünk, ahol néhány egyszerű lépésben, nyomdai szakszavaktól mentesen rendelhetsz, és a kiválasztott termékekhez azonnal megtalálsz minden szükséges információt és paramétert. Nettó 20.000 Ft értékű rendelés felett ingyenes kiszállítást vállalunk az ország egész területére, 1-2 nap gyártási határidővel.

Kérdésed merült fel a tervezéssel vagy kivitelezéssel kapcsolatban? Keress minket bizalommal elérhetőségeinken, készséggel állunk rendelkezésedre!

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close