Marketingtippek kávézóknak, avagy a kreativitás is pörgetheti a kávét, nemcsak a kávé a kreativitást

Kávéban utazol, de nagy a konkurencia?

Vess be néhány marketingtrükköt kávézódhoz!

Sokan el sem tudnánk képzelni az életünket kávé nélkül. A kávé a mindennapok szerves részévé vált: a napi koffeinadag a produktivitás záloga, a kávézó pedig kellemes találkahely. Egyre-másra nyílnak a kávézók – van köztük picike zug, ahol csak hárman férnek el a pultnál; van olyan, ahol a régimódi eleganciára adva Zsolnay készletben szolgálják fel a kávét; van olasz, francia vagy épp bécsi stílusú; van öko, van menő hipszter, és van relax kávézó.

A sok versenytárs között bizony nem egyszerű becsábítani a vendégeket, pláne visszatérésre bírni őket – ehhez már kevés a gőzölgő kávéaroma vagy az édes süteményillat (hiszen az összes konkurenciától ez áramlik az utcára). Ha te is kávézót működtetsz, javasoljuk, hogy járj egy lépéssel a versenytársak előtt: teremtsd meg a kávézód egyedi stílusát, és vértezd fel magad ügyes marketingeszközökkel. Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet.

A stílus teremti a miliőt

Minden kávézóban megtalálhatók olyan nyomdai termékek, amik egyrészt fontos információt hordoznak a finom termékekről, másrészt stílusteremtők is. Például az itallap, amit szinte minden vendég átböngész, éppen ezért ha ódivatú vagy elnyűtt, az nagyon rossz fényt vet a helyre.

Mi igényes és tartós megoldást javaslunk: rendelj nálunk olyan itallapot, amely saját elképzeléseid szerint tervezett, ráadásul vízálló, téphetetlen, gyűrhetetlen anyagból készül. Színes fotók vagy épp minimalizmus – bármelyikhez húz a szíved, megvalósítjuk, garantáltan magas minőségben.

Az asztali kínáló arra szolgál, hogy felhívja a kedves vendég figyelmét arra, mire vágyik aznap a leginkább ☺. Szerepelhetnek rajta kávékoktélok, süteményspecialitások vagy a szezonális kínálat.

A tányéralátét nemcsak praktikus, de a reklám kiváló helye – ráférhet a kávézó teljes kínálata, de a kiemelt ajánlatok is szerepelhetnek rajta, és feldobhatja néhány szép fotó vagy ötletes grafika is.

Sikkes megoldás, ha az itallapot, a kínálót és a tányéralátétet egységes stílusban készítteted el – például visszatérő elemként ugyanazok a grafikák szerepelnek rajtuk, vagy egységes a színösszeállításuk (ami akár a kávézó belső terének színeit is visszatükrözheti).

Az egységes stílus hozzájárul ahhoz, hogy a kávézódban ne csak kávét szolgálj fel, hanem miliőt teremts, és a környék jellegzetes színfoltjává válj.

Az egységes stílus hozzájárul ahhoz, hogy a kávézódban ne csak kávét szolgálj fel, hanem miliőt teremts, és a környék jellegzetes színfoltjává válj

Ami érdekes, emeld ki!

Egy kávézóban mindig történik valami, mindig van új a nap alatt. Bátran adj hírt ezekről az újdonságokról! Akcióidat például hirdetheted látványosan megkomponált szórólapon. A szórólap ráadásul akkor is jól jön, ha partneri viszonyban vagy más vendéglátóhelyekkel vagy üzletekkel – például egy olasz kávézó együttműködhet egy olasz pizzériával, vagy egy felolvasóesteket szervező kávézó a környékbeli könyvesboltokkal –, és kölcsönösen elhelyezhetitek egymásnál a szóróanyagaitokat. Ha szeretnél elmélyedni a szórólap tervezés fortélyaiban, figyelmedbe ajánljuk egy korábbi cikkünket arról, hogyan állíthatsz össze ütős szórólapot.

De a szórólapnál nagyobbat is álmodhatsz. Rendelhetsz nálunk esztétikus plakátot is, amivel kávézódat díszítheted. Például egy szép ábra kíséretében feltüntetheted rajta a kávézás 10 jótékony egészségi hatását vagy kedvenc kávézós idézeteidet.

De ha a kávézód imázsának fontos részét képezi a személyed, az egyéniséged, ahogyan készíted a kávét és mintát rajzolsz a tejhabba, akkor te magad is szerepelhetsz a plakáton, akár valamilyen mókás öltözékben. Ha pedig még több élettel szeretnéd megtölteni a kávézódat, szervezz oda valamilyen eseményt, például koncertet, fotókiállítást megnyitóval vagy felolvasóestet. Természetesen ne felejtsd el ezt sem egy feltűnő plakáttal reklámozni!

A kis dolgok is lehetnek emlékezetesek

Javasoljuk, készíttess névjegykártyát is a kávézód számára. Ezt akár zsebükben is magukkal vihetik a vendégek, és ki tudja, talán ez lesz az, ami pár nap múlva, használója kezébe akadva, visszavezérli őt hozzád. A kártya egyik oldalán feltüntetheted például a nyitvatartást, szerepelhet rajta fotó a kávézó homlokzatáról (a könnyű azonosíthatóság végett), a másik oldalára pedig kerülhet a környékbeli utcák térképe, természetesen hangsúlyosan megjelölve rajta a kávézód.

Ha kedveled a formabontó megoldásokat, akár egyedi formájú, például kávéscsésze alakú névjegyet is tervezhetsz. Mivel a névjegykártya készítés egy frappáns ötlettel kezdődik, figyelmedbe ajánljuk korábbi cikkünket, ha szívesen megtudnál többet arról, milyenek napjainkban az egyedi névjegykártya trendek.

Gondolj a fiatal korosztályra is! Közülük sokan gyűjtenek képeslapokat vagy matricákat, ez utóbbiakkal gyakran a kerékpárjukat vagy a laptopjukat, netán a ruhásszekrényüket dekorálják. Tervezz a kávézódat reklámozó ötletes dizájn képeslapot és matricát. Akik ezt magukkal viszik, és gyűjteményüket gazdagítják vele, alighanem már kötődnek a kávézódhoz. Maga a hely, az ottani hangulat, az ott megélt emberi találkozások emléke részévé vált az identitásuknak.

A plakátot, névjegykártyát, szórólapot, képeslapot, matricát stb. te magad is megtervezheted online tervezőnkben. Bátran ötletelhetsz, szabadon szállhat a képzeleted – a tervezési folyamatot akár úgy is felfoghatod, mintha az új termékekkel egy kis renoválást végeznél a kávézódban. Ha elakadnál, bármikor szívesen segítünk, az online tervező használatáról pedig egy külön cikkben olvashatsz.

Mi, a Printeraktiv Nyomda Webshop kifejezetten kisvállalkozók igényeire szabva végzünk nyomdai kivitelezést. A kiválasztott termékekhez azonnal megtalálsz minden szükséges információt és paramétert, és néhány egyszerű lépésben, nyomdai szakszavaktól mentesen rendelhetsz. Nettó 10.000 Ft értékű rendelés felett a Printeraktiv Webshop ingyenes kiszállítást vállal az ország egész területére, 1-2 nap gyártási határidővel.

Nálunk mindent megtalálsz, hogy egyedivé varázsolhasd a kávézódat! Keress minket bizalommal!

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close