Környezetvédelmi termékdíj

A 2011-ig érvényben lévő termékdíj törvény 2012-01-01-től megváltozott. A reklámhordozónak (pl. szórólap) vagy csomagolásnak minősülő (pl. címke) termékeket fizetési kötelezettség terheli, melyet az első gyártó-forgalombahozó (a nyomda) kiszámlázza az Ügyfelek felé, majd teljes egészében továbbfizeti a NAV felé.

Törvényi előírás, hogy megrendeléskor ügyfeleinknek nyilatkozni kell, hogy a megrendelt munka reklámhordozóként termékdíj köteles-e vagy sem. Ennek hitelességét a nyomda nem ellenőrzi, a felelősség a kinyilatkozót (vevőt) terheli, aki elfogadja és vállalja a téves információk következményeit.
Nyilatkozat hiányában és kötelezettség kinyilatkoztatása esetén díjfizetési kötelezettség áll fenn, tehát a számlán mint külön tétel feltüntetésre kerül a termékdíj.

2015 január 1.-től a termékdíj mértéke:
– reklámhordozó esetén 85 Ft+áfa,
– papír csomagolás esetén 19 Ft/kg
– műanyag csomagolás esetén 57 Ft/kg
– irodai papír esetén 19 Ft/kg

Termékeink ára a környezetvédelmi termékdíjat tartalmazza.

Amennyiben azt megrendeléskor előre jelzed, az alábbi törvény szerinti adatokat feltüntetjük számládon:
” (3)146 Az (1) bekezdés b) pontja alapján a visszaigénylésre jogosult vevő igénye alapján a kötelezettnek, illetve a kötelezett vevőinek a számlán fel kell tüntetni a termékdíj köteles termék környezetvédelmi termékkódját (a továbbiakban: KT kód), csomagolószer esetében a csomagolószer-katalógus kódját (a továbbiakban: CsK kód), a termékdíj mértékét és összegét, továbbá a termékdíj megfizetését (bevallását) igazoló dokumentumok adatait. Megfizetést igazoló dokumentumok adatai közül – legalább a termék első belföldi forgalomba hozatalakor – a kötelezett által kibocsátott számla számát, keltét, a kötelezett nevét, címét, adószámát a számlának tartalmaznia kell.”

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close