Járj a művészek nyomdokain – egyedi névjegykártyák és szórólap tippek

Közeleg az ősz, és ilyenkor érdemes egy jó szórólappal, prospektussal és névjegykártyával megtámogatni a hamarosan beinduló nagy üzleti felpörgést. Méghozzá olyan nyomdai termékekkel, amiknek nemigen találni párját – hiszen így tudsz kitűnni a tömegből.

Ha szívesen összeraknál valamilyen új designt, de tanácstalan vagy, honnan meríts ötletet, azzal nem vagy egyedül. Sokaknak okoz fejtörést, honnan nyerjenek új inspirációt a szórólap készítés, névjegykártya tervezés során. Az alábbiakban ehhez szeretnénk néhány ötletet nyújtani.

A 20. század művészeti irányzatai forradalmasították a designt, az iparművészetet és a hétköznapi esztétikát. A 21. század grafikusai sok esetben olyan koncepciókat vetnek papírra, amik ezekből az irányzatokból merítenek. Nézzük, hogyan használhatók a modern képzőművészet vívmányai a nyomtatott marketingtermékeken is.

Egyedi névjegykártya és szórólap a Bauhaus stílusában

2019-ben ünnepeljük a Bauhaus alapításának századik évfordulóját. Egymást érik a kiállítások és rendezvények a témában – és miért ne jelenhetnének meg az irányzat vívmányai a nyomtatott marketingtermékeken is? A Bauhaus alkotói szívesen játszottak a geometrikus alakzatokkal, kísérleteztek a színekkel és már száz évvel ezelőtt is olyan betűtípusokat alkalmaztak, amik manapság is modernnek hatnak. A hajtott szórólapok tervezésekor remekül bevethetők az irányzat stílusjegyei, a végeredmény pedig igazán frappáns.

Ez az egyszerű, mégis látványos kihajtható szórólap szinte bármilyen típusú termék reklámozására alkalmas, egyúttal vizuális élményt is nyújt
 

Ezek a tetszetős, mégis letisztult névjegykártyák szintén a Bauhaus köpenyéből bújtak ki. Rengeteg szakma képviselői használhatják ezt a stílust a könyvelőktől a coachokon át a magántanárokig

.

A pop-art, ami segít az eladásban

A múlt század ötvenes-hatvanas éveiben a pop-art nemcsak görbe tükröt tartott a fogyasztói társadalom elé, de nagyon látványos és extravagáns stílust is teremtett a különféle termékek megjelenítéséhez.

Például ha az általad üzemeltetett kávézóba vagy más vendéglátóhelyre plakátot, szórólapot vagy képeslapot tervezel, felhasználhatsz hozzá az alábbihoz hasonló, pop-art stílusú grafikákat. A tervezés során ne csak az illusztrációt állítsd össze nagy gonddal, hanem hely nevét és címét is tüntesd fel a plakáton, szóróanyagon.

Ha jó a kézügyességed, szinte bármilyen terméket lerajzolhatsz a pop-art stílusában a bútoroktól kezdve a telefonon át a ruhákig – Warhol, Lichtenstein és a többi művész már kikövezte ehhez az utat. Az interneten keresgélve is számos tetszetős ábrát találsz.

Ha a kreatív iparban, a kultúra világában dolgozol, például rendezvényszervezőként, névjegykártyád egyik oldalát is feldobhatod egy pop-art motívummal. Hidd el, a legkevésbé sem fog túlzóan hatni!

Sokatmondó minimalista névjegykártyák

A 20. század folyamán a képzőművészetben egyre inkább értékké vált a letisztultság, a minimalizmus. Sokan vallják azt a felfogást, hogy egy egyvonalas grafika többet mondhat el egy részletesen kidolgozott olajfestménynél is. Az alkalmazott grafika természetesen azonnal magáévá tette ezt a felfogást, lásd példaként az alábbi névjegykártyát, amihez hasonlót nemcsak optikusok, hanem coachok és tanácsadók is használhatnak.

A fiatal korosztályt is könnyebben megszólítod

Ha a fiatal korosztályt szeretnéd elérni, akár nyelvtanfolyamokat, szabadidős programot vagy ruházati cikkeket kínálsz nekik, nagyobb esély a sikerre, ha a szórólapokra olyan képeket, ábrákat gyűjtesz illusztrációként, amiken ahhoz hasonló figurák szerepelnek, amilyeneket a fiatalok kedvenc animációs filmjeikben látnak. Ilyen például az alábbi, gördeszkafesztivált reklámozó plakát.

A szórólapot, névjegykártyát, plakátot, képeslapot stb. te magad is megtervezheted online tervezőnkben – az inspiráció rajtad múlik, mi pedig biztosítjuk az eszközt ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyennek megálmodtad.

Ha elakadnál, bármikor szívesen segítünk, az online tervező használatáról pedig egy külön cikkben olvashatsz. Ha a fentieken túl kíváncsi vagy további kreatív tippekre, egy további cikkünkben összegyűjtöttünk 10 egyedi névjegykártya ötletet.

Mi, a Printeraktiv Nyomda Webshop kifejezetten kisvállalkozók igényeire szabva végzünk nyomdai kivitelezést. A kiválasztott termékekhez azonnal megtalálsz minden szükséges információt és paramétert, és néhány egyszerű lépésben, nyomdai szakszavaktól mentesen rendelhetsz. Nettó 10.000 Ft értékű rendelés felett a Printeraktiv Webshop ingyenes kiszállítást vállal az ország egész területére, 1-2 nap gyártási határidővel.

Egyedi névjegykártyát vagy szórólapot szeretnél? Keress minket bizalommal és együtt megvalósítjuk elképzeléseidet!

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close