PRINT CARDS

12.00.123.4567

Online grafikai tervező - Printeraktiv nyomda webshop

Online tervező - használati útmutató

Online tervező programunk alapszintű számítástechnikai tudással már használható. 
Éld ki a kreativitásod! Mi minden eszközt biztosítunk hozzá.

Sablonok

Egyes termékeinknél előre elkészített sablonok segítik a tervezési munkád.

Válassz a sablonok közül és szerkeszd át igényeid szerint. Az egyes elemeket mozgathatod, a szövegeket átírhatod, átszínezheted vagy további elemekkel bővítheted a grafikát. Ahol nem találsz sablont, ott egy üres fehér lap fog várni rád, így szabadon, elölről kezdheted a tervezést!

Figyelj! A zöld szaggatott vonal jelöli a belső margót. Erre esztétikai és vágási szempontokból van szükség. Minden fontosabb elem (logó, szöveg) ezen belül legyen.

Szöveg

Bal oldalon találod a szöveg menüt.

Válassz sok-sok előre elkészített szövegből a neked tetsző formát, betűtípust. A kiválasztott szöveget aztán - duplán belekattintva a grafikádon - szabadon átírhatod, színezheted és egyéb szövegszerkesztő eszközökkel teheted egyedivé.

Figyelj! A zöld szaggatott vonal jelöli a belső margót. Erre esztétikai és vágási szempontokból van szükség. Minden fontosabb elem (logó, szöveg) ezen belül legyen.

Klipartok

Bal oldalon találod a klipart menüt.

Klipartokat kategóriákba sorolva találsz. Válassz kategóriát és utána képet. Egyes klipartok nem csupán méretezhetőek, forgathatóak, hanem át is tudod színezni őket!

Figyelj! A zöld szaggatott vonal jelöli a belső margót. Erre esztétikai és vágási szempontokból van szükség. Minden fontosabb elem (logó, szöveg) ezen belül legyen.

Fotó beszúrása

Bal oldalon a fotó menüben több lehetőséget is találsz.

Feltölthetsz saját fotót vagy választhatsz ingyenes Pixabay vagy Unsplash képtárunkból. Használd a kereső mezőt, hogy a témádhoz leginkább illő képet találj! Figyelem! Angolul kell beírnod a keresőszót, mivel ezeket a fotókat nemzetközi képadatbázisokból biztosítjuk.

Fotóknál jól mutathat, ha a rajztábla széléig kihúzod a képet, úgynevezett "kifutóra". Arra figyelj, hogy a piros vonalon kívül eső részt le fogjuk vágni, tehát addig látszódik majd a képed!

Szabadkézi rajz

Bal oldalon az elemek menüben találod a rajzolás funkciót.

Többféle eszközzel rajzolhatsz, változtatva az ecset méretét és színét.

Formák

Bal oldalon az elemek menüben találod a formák rajzolásának lehetőségét.

Kattints a kiválasztott formára és az beillesztésre kerül a grafikádra.

Figyelem! Ha fehér színű formát választasz, elképzelhető, hogy a kerete igen, de a forma maga nem látszódik a rajzterületen. Kattints a Szín ikonra és színezd kedved szerint az adott elemet.

QR kód beszúrása

Bal oldalon az elemek menüben találod a QR kód beszúrásának lehetőségét.

Kattints a QR kódra és adj meg egy domain nevet, ahová a kód beolvasáskor mutatni fog.

Rétegek

Bal oldalon találod a rétegek menüt.

Itt egymás alatti sorban találod a grafikádon szereplő elemeket. Minden elem egy-egy ún. rétegen található. Ez teszi lehetővé, hogy az elemek egymás alá-fölé helyezkedjenek el a grafikán. Fogd és húzd módszerrel változtathatod a sorrendet annak függvényében, hogy mit szeretnél előrébb hozni vagy épp hátrébb küldeni, egy másik réteg elé vagy mögé a grafikán.

További lehetőségek

Export/Import

Lehetőséged van a grafikádat lementeni (exportálni). Ha a későbbiekben folytatni vagy módosítani szeretnéd a grafikád szerkesztését, csak importáld be a korábban lementett file-t. Ezeket a lehetőségeket a File menüben találod, Desing Importálása és Design Exportálása a menüpontok neve.

Átlátszóság

Ha ki van jelölve egy elemed, legyen az például egy fotó, akkor megjelenik a jobb felső sarokban egy vízcsepp formájú ikon, ez lesz az átlátszóság állítása. Minél kisebb értékre állítod a csúszkát, annál jobban előtűnik a fotód mögötti elem, azaz annál átlátszóbb lesz a fotód.

Pozícionálás

Ha ki van jelölve egy elemed, akkor megjelenik a jobb felső sarokban egy 9 pici négyzetből álló ikon. Erre kattintva megjelenik egy pozíciónáló, amely abban lesz segítégedre, hogy a kijelölt elemet a rajterületen belül igazítani tudd jobbra, balra, fent, lent, középre stb.

Több oldalas tervek

Ha olyan terméket választottál, melynek több oldala van. Például 2 oldalas szórólap, 4 oldalas meghívó stb. Ne felejts el minden oldalához grafikát készíteni!

Kész vagyok! - mentés, kilépés

Elkészültél? Nagyszerű! Nyomja a Mentésre és a grafikád automatikusan bekerül a kosárba rakott terméked mellé és a rendeléseddel együtt elküldésre kerül nekünk! Mi ellenőrizzük az általad szerkesztett grafikát és jelezzük, amennyiben az nyomdai kivitelezés szempontjából valamiért nem megfelelő.

Kellemes kreatívkodást!

Elakadtál? Segítségre van szükséged? Írj nekünk online chat-en és segítünk!

Fel
X