File ellenőrzés

A megrendeléshez feltöltött vagy online szerkesztőben készített grafikádat ellenőrizzük. Ha nyomatásra nem alkalmas, úgy a hibákat javítjuk, átszerkesztjük, hogy a legjobb végeredményt kaphasd.

Tapasztalataink szerint a leggyakoribb hibák:

  • kifutó hiánya: a termék nem vágható méretre esztétikusan
  • betűtípus problémák: leggyakrabban a magyar ékezetes betűket nem tartalmazó betűkészlet használatakor merül fel, az „ő” és „ű” betűk alap betűtípussal íródnak
  • szöveg méretezés: eredeti méretben nyomtatva túl kicsi, olvashatatlan betűméret használata
  • rossz minőségű képek, logók: a leggyakoribb hiba, pixeles,  életlen képet eredményez

Amennyiben a fenti hibák bármelyikét találjuk, a grafikai file-t javítjuk.

A file ellenőrzés a megrendelésnél opcionálisan kérhető, a díja 2500 Ft + áfa.

Ha nem kéred a file ellenőrzést, úgy a feltöltött / szerkesztett grafikád hibájából eredő hibás végtermékért nem vállalunk felelősséget. 

A HELYESEN ELKÉSZÍTETT NYOMDAI FILE

SZERKESZTŐ PROGRAMOK

Nyomtatható file-ok előállításához szükség van egy megfelelő programra.
A word, powerpoint, excel sajnos nem készítenek nyomtatásra alkalmas állományt. Az ilyen programokban készített anyagok nyomtatási minőségéért, tartalmáért nem vállalunk felelősséget.
Általánosan használt szerkesztő és fotófeldolgozó programok: Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop, Freehand, Pagemaker, CorelDraw.

Nyomtatásra szánt anyagaidat pdf formátumban küldd el nekünk!

FELBONTÁS

A felbontás legyen 300 dpi színes és szürkeárnyalatos képeknél. A2 méretnél nagyobb végtermék esetén elegendő a 150 dpi, az eredeti méret mellett.
Szöveges tartalmat lehetőség szerint vektoros formában tartalmazza a dokumentum, mert sokkal szebb nyomtatási eredményt ad. Színbeállítás: CMYK.

DOKUMENTUM MÉRET, KIFUTÓ, VÁGÓJEL

Vágott méret (végső méret): alatt azt értjük, amit Ön a kezében tart, amikor a készterméket megkapja. Ezt a méretet kell árajánlat kéréskor, rendeléskor megadnia.

Kiterített méret: az a méret, amit akkor lát, ha a terméket kinyitja, pl. egy A5, 4 oldalas formátumot ha kinyit, akkor egy A4 fekvő formátumú kiterített méretet kap.

Amennyiben több oldalas a dokumentum úgy az oldalakat egyenként állítsa elő, melyet egyetlen pdf dokumentuban helyezzen el. A nyomtatási ívre való felszerelést mi elvégezzük.

Vágójel: vékony vonalak, melyek a vágatlan nyomott íven pozícionálják a nyomdatermék vágott méretét.

Kifutó: Ha azt szeretnénk, hogy képek, grafikák stb. a vágott méretű dokumentumunk szélein szerepeljenek, akkor kicsit nagyobbra kell tervezni az anyagot, és a képeket, grafikákat stb. túl kell futtatni a végtermék vágási szélein a tervezésnél. Ez az ún. kifutó. Azért van rá szükség, mert a papír rugalmas tulajdonságából eredően vágási pontatlanságok lehetnek, és akár tizedmilliméternyi eltérés is fehér csíkként jelentkezik a dokumentum szélén.

Belső margó: Ahogy az iskolában is tanultuk, nem írunk a lap szélére, hanem margót hagyunk. Nincs ez másként a nyomdatermékek esetében sem. Egyrészt a vágási pontatlanságból eredően is előfordulhat, hogy belevágunk 1-1 a dokumentum széléhez túl közel eső fontos tartalmi részbe, másrészt esztétikailag sem szép, ha egy szöveg vagy logó a lap legszéléig ér.

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close