Kelts hatást nőként – a névjegykártyáddal is!

Az elmúlt 20 évben egyre több nő lépett az üzleti élet porondjára. Ma már cseppet sem szokatlan, ha egy nő saját vállalkozását vezeti, sikeres üzletet épít, vagy felsővezetői pozíciót tölt be. A nők vezetésével működő cégek növekedési ritmusa sokszorosa a férfiak által vezetett vállalatokénak. A nők rugalmas személyiségükkel, érzelmi intelligenciájukkal, társas készségeikkel dinamikus vállalkozásokat és kiterjedt szövetségi hálókat működtetnek.

Tény, hogy mi is kicsit elfogultak vagyunk a témában (hiszen a Printeraktiv nyomdai webshop, illetve a webshop üzemeltetője, az Albanyomda Kft. tulajdonosa is hölgy ☺). Hiszünk abban, hogy a nők által vezetett vállalatok rendkívül pozitív és erőteljes hatással vannak a gazdaságra.

Függetlenül attól, hogy ambiciózus, ötletekkel teli hölgy vagy, aki most indul útnak a vállalkozások világában, vagy már tapasztalt vezetőként évek óta kormányozod saját hajódat, a maradandó védjegy létrehozása elengedhetetlen a sikerhez. Ennek első lépcsőfoka egy ütős névjegykártya megálmodása.

Ne hagyd veszni a lehetőséget! Legyen egyedi névjegykártyád!

Talán úgy véled, hogy a 21. század digitális világában nincs szükség névjegykártyára. Ám egy bizonyítottan hatékony marketingeszköztől fosztod meg magad. Miért?

  • A statisztikák szerint önmagában a névjegykártya átadása is forgalomnövekedést von maga után.
  • Ügyfeleid egy része biztosan a névjegykártyád minősége alapján fog megítélni.
  • Egy igényes és hatásos névjegykártya elősegíti, hogy ügyfeleid nagyobb eséllyel emlékezzenek rád.

A névjegykártya készítés során előtérbe kerül a kihívás, hogy hogyan lehet nagy hatást elérni kis felületen, mindezt úgy, hogy a névjegyből az sugározzon, annak tulajdonosa határozott, sikeres NŐ, aki még a legapróbb részletekre is figyel. Előző cikkünkben az egyedi névjegykártya trendekről írtunk, az alábbiakban pedig arról lesz szó, milyen is egy pozitív benyomást keltő „női névjegykártya”.

Tervezz egyszerű és letisztult névjegykártyát!

Használj egymást kiegészítő betűtípusokat, de ne túl sokfélét, mert az zavarossá teszi a mondanivalót, a névjegykártyád pedig túldíszített hatást kelthet. Ugyanez a szabály vonatkozik a színekre – bátran kombinálj, de ügyelj arra, hogy egymást kiegészítő színeket jeleníts meg. Például igazán frappáns – egyúttal nőies – végeredményt adhat, ha a púderszíneket neonnal párosítod.

A fehér tér nem helypazarlás

Ne tölts ki minden centimétert szöveggel, képpel vagy grafikával. Ahogy a komolyzenében is fontos szerepe van a szünetnek a darab egésze szempontjából, úgy a névjegyen a fehéren hagyott részek, vagyis a „negatív tér” is része az összképnek, és segít kiemelni a fontos elemeket.

Merj kitűnni a tömegből a névjegykártyáddal is!

Az egyszerűség és letisztultság nem azt jelenti, hogy valami unalmas. Használj a vállalkozásodat jellemző grafikát, ha pl. műkörömépítéssel foglalkozol, tégy az általad készített körmökről fotót a névjegy hátoldalára.


Névjegykártya készítésekor is hagyd, hogy kitűnjön a személyiséged, és ez megkülönböztessen a versenytársaidtól

Kommunikálj egyértelműen – a névjegyeddel is!

Még véletlenül se forduljon elő, hogy leendő ügyfeleidnek azon kell gondolkodniuk, vajon mivel foglalkozol. Tedd ezt első látásra egyértelművé a névjegyeden! Ebben szintén segítségedre lehet egy saját munkádról készített fotó (pl. fodrászoknál egy szép frizura, designereknél egy különleges ékszer), vagy egy esztétikus grafika (pl. kertészetnél egy teljes pompájában kibomlott virág), netán egy egyszerű szimbólum (pl. ügyvédeknél egy paragrafusjel).

Kísérletezz egyedi névjegykártya formákkal!

Lépj ki a négyzetek és téglalapok megszokott formavilágából! A terek és tárgyak vizuális aspektusaival foglalkozó szakemberek az elmúlt években egyre inkább felhívták a figyelmet arra, hogy a szabályos négyzet alakú formák a férfiak tájékozódását segítik, illetve a férfiak komfortérzetét növelik, míg a nők a lekerekített formák, a hullámvonalak között érzik magukat jobban.

Az egyedi formára vágott névjegykártya megadja számodra azt a lehetőséget, hogy elszakadj a sablonoktól és kifejezd a nőiességedet is. Ha például divatáruval foglalkozol, a névjegykártyád formázhat akár egy női táskát vagy egy ruhamodell sziluettjét.

Mindent az érzékeknek!

Hass az érzékszervekre! Egy puha tapintású vagy több rétegben előállított termék csúcsminőséget jelez. De egy hagyományos téglalap alakú kártyába vágott speciális, a vállalkozásodat tükröző forma is egyedivé varázsolhatja a névjegyedet.

Utolsó simítások a névjegykártya készítés során

A fóliázástól fényesebben ragyognak a névjegykártyák, és ellenállóbbak a környezeti hatásokkal szemben.

A lakkozás, aranyozás vagy ezüstözés eleganciát kölcsönöz a névjegyednek, és segítségükkel a matt kártyán kiemelhetsz egy-egy márkaelemet vagy fontosabb információt is.

Két oldal – dupla hatékonyság

Használd ki a kártya mindkét oldalát! Ez ugyan egy kicsit megemeli a nyomtatás költségét, de cserébe plusz elemeket jeleníthetsz meg, amelyek támogathatják a névjegykártya elülső oldalán lévő szöveget. Ahogy korábban említettük, egy, a vállalkozásodat jellemző grafika, saját alkotásról készült fotó erősítheti a kártya pozitív hatását. A névjegykártya tervezés nem mechanikus munka – ez olyasmi, ami Rólad szól.

Névjegykártyát készítene? Nézzen szét kínálatunkban , és valósítsuk meg együtt elképzeléseit!

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close