7 tipp a tökéletes étlap elkészítéséhez

Általában egy étteremnek igen széles ételkínálata van. Nem kis feladat ezeket az ételeket úgy „tálalni” a vendégek felé, hogy az figyelemfelkeltő és egyben átlátható is legyen.

Nézzünk 7 tippet a tökéletes étlap összeállítására:

1. Kategorizáljuk az ételeinket: Előételek, Levesek, Főételek, Vegetáriánus ételek, Desszertek, Italok. Ezzel átlátható lesz az étlapunk és vendégeinknek is könnyebb lesz a választás.

2. Adjunk különleges, csábító neveket az ételeknek. A frappánsan megfogalmazott ételek már önmagukban is csábítóak tudnak lenni és a vendég alig várja, hogy megkóstolhassa. Pl.: egy sima rántott szeletet akár így is körülírhatunk: ínyenc sertés érmék, ropogós bundában, friss kerti saláta ágyon. Garantált lesz a siker és az éttermünk hírneve is gyarapodni fog.

3. Használjunk különleges betűtípusokat és figyelemfelkeltő színeket. Mindenki tudja milyen a klasszikus menükártya. Semmi extra, rövid leírás és semmi plusz információ. Mi nem szeretnénk átlagosak lenni, így bátran használjunk kézzel írott betűket vagy minimalista stílusú elegáns vékonyabb betűtípusokat. Merjünk játszani a színekkel, de ügyeljünk arra, hogy étlapunk összhangban legyen az étterem arculatával.

4. A logó: Tudom, közhelynek tűnik, de alapszabály, hogy a logó passzoljon az étlapunkhoz. Egy rossz kombináció az egész étlapunkat átláthatatlanná és zavarossá teheti.

5. Képek: A képek nagyon fontos elemei egy szép étlapnak. Kizárólag nagy felbontású és profi fotós által készített képeket használjunk.

6. Specialitások: Nagyon hatásos, ha specialitásokat is kínálunk. Ezek legyenek különleges ételek és kapjanak egyedi, figyelemfelkeltő designt az étlapunkban.

7. Menük: Manapság nagyon elterjedt szokás, hogy menüket kínálnak az éttermek. Egy jól összeállított menüvel sok embert becsalogathatunk, és ha már bejöttek, akkor nyert ügyünk van, hiszen van egy szuper étlapunk.Szeretnél te is egy ilyen gyönyörű étlapot?Tekintsd meg referenciáinkat! Regeteg étteremnek készítettünk már étlapot. Bármilyen egyedi elképzelést meg tudunk valósítani.

Van kész grafikád vagy szeretnéd online megszerkeszteni ehhez a termékhez:

Kész grafika feltöltése

  • - Nyomdakész file feltöltés
  • - pdf, jpg, tif, psd, cdr, ai formátumok

Online tervező

  • - Szerkeszd meg egyszerűen
  • - Válassz sablonokból

TERMÉK KOSÁRBA KERÜLT! Oops!

close

Select options

close